Országos Informatikai Programiroda * Pályázati információs vonal: 1/ 633-3828, Mobil: 70/ 310-2981


Letölthető pdf formátumban ide kattintva

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!

Az Országos Informatikai Programiroda pályázatot hirdet

„INFORMATIKA A KÖZ SZOLGÁLATÁBAN 2013” címmel.

A pályázat célja: Lehetőséget teremteni a közt szolgáló szervezetek és az általuk fenntartott intézmények számára, számítógépparkjuk bővítésére komplett számítógépes szolgáltatási csomagok segítségével, illetve segíteni a meglévő, elavult gépek korszerűbbre váltását.

Továbbá a WIFI (vezeték nélküli hálózat) csomag választásával lehetővé tehetik a HOTSPOT-ként való működést, mely Internet-hozzáférési lehetőséget teremt a mobil eszközökkel – notebook, netbook, PDA, arra alkalmas mobiltelefon – rendelkezők számára. (A WIFI csomagot valamely számítógépes szolgáltatási csomag mellé lehet választani és internetmegosztásra csak meglévő Internet-kapcsolat esetén alkalmas.)

 

Pályázati keret: Az itt közölt tartalommal és árszínvonalon mindössze 600 db számítógépet magába foglaló számítógépes szolgáltatáscsomag áll rendelkezésre, melyből az alábbi feltételekkel lehet pályázni.

 

A nyertes pályázó által fizetendő összeg: A választott számítógépes szolgáltatási csomagnak megfelelően, a pályázat táblázatos részeiben olvashatóak a konkrét összegek.

 

A pályázati csomag felhasználása: Az informatikai csomagok egyaránt felhasználhatóak irodai adminisztrációs, ügyfélszolgálati feladatokra, de akár az intézmények szolgáltatásait igénybevevők használatára is beállíthatóak (például teleházban, oktatási célra, stb.)

 

A pályázók köre: Bármely, a köz szolgálatában álló, elsősorban nem profitorientált szervezet/intézmény pályázhat. A teljesség igénye nélkül:

  1. Civil és/vagy jótékonysági vagy egyházi szervezetek (alapítvány, egyesület, köztestület, közhasznú kft, stb.), vagy
  2. az 1. pontban írt szervezetek által fenntartott intézmények (a fenti szervezetek által fenntartott bármely intézmény)
  3. Oktatási intézmények, vagy az azt fenntartó, támogató szervezet tekintet nélkül működési formájára
  4. 4. Egészségügyi intézmények (kórház, háziorvosi rendelő, szakorvosi rendelő, stb.)
  5. Települési, megyei önkormányzatok, kistérségi társulások, illetve az általuk fenntartott intézmények

Pályázatot települési önkormányzattól kizárólag abban az eseten áll módunkban elfogadni, amennyiben a pályázatot a (kör)jegyző aláírásával és a hivatalos bélyegzőjével ellátva küldik meg. Költségvetési szervek és egyéb más, a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó szervezet részéről a pályázat benyújtása egyben azt is jelenti, hogy a szervezet kifejezetten úgy nyilatkozik, miszerint a pályázatban szereplő eszközbeszerzés és minden hozzá kapcsolódó szolgáltatás tekintetében nem köteles a kötelező közbeszerzés lefolytatására.

 

A megpályázható csomagok általános informatikai tartalma:

Márkás asztali számítógépek kétmagos processzorral,jogtiszta szoftverekkel. A pályázaton márkás, használt, felújított számítógépekből álló 4 illetve 8 gépes csomagokra, valamint egygépes szolgáltatáscsomagra (tehát egyetlen gépet tartalmazó csomagra is) lehet jelentkezni. Lehetőség van több csomag egyidejű megpályázására is.

A felújítási szolgáltatás magában foglalja a gépek átvizsgálását, egységesítését, külső-belső takarítását, a fődarabok tesztelését is. Minden csomag alkalmas az Internet-használaton túl a hagyományos irodai, oktatási és egyéb általános számítógépes feladatok elvégzésére (például szövegszerkesztés, táblázatkezelés).

Valamennyi csomagunkhoz hasonló szoftvercsomag tartozik: az operációs rendszer jogtiszta Microsoft Windows 7 Home Premium operációs rendszer (előtelepítve, beállítva, de igényelhető 32 vagy 64 bites Windows7 Professional rendszerrel is) Egy Microsoft Windows 7 operációs rendszer-szoftver értéke önmagában is 27-40.000. Ft körüli. Továbbá a Libre Office magyar nyelvű, Microsoft Office kompatibilis irodai programcsomag is telepítésre kerül, mely a szövegszerkesztő és táblázatkezelő funkción túl rendelkezik egyebek közt bemutató készítő funkciókkal is (opcionálisan igényelhető Microsoft Office 2007 Basic irodai csomaggal is).

 

A számítógépes szolgáltatás-csomagok a következőket tartalmazzák:
Hardver:
HP, Fujitsu-Siemens, NEC, Dell, vagy hasonló márkájú számítógép (használt, felújított márkagépek). 

Az alap számítógépes szolgáltatáscsomag esetén kétmagos (Dualcore, Athlon64X2, stb) processzor, 1GB DDR2 memória, 80 GB adattároló, DVD olvasó található a gépekben.

A bővített számítógépes szolgáltatáscsomag esetén két magos processzor (Core2Duo), 2GB DDR2 memória, 160 GB (vagy nagyobb) adattároló, DVD olvasó található a gépekben.

Minden számítógép új billentyűzettel és egérrel kerül átadásra, a csomagoknak megfelelő 4 illetve 8 darabos összeállításban.

(A képek illusztrációk)

Szoftver:
Mindkét csomagtípus gépei alapesetben Microsoft Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel telepítettek. Külön opcióként igényelhetőek a gépek Windows7 Professional (32 vagy 64 bit, alapértelmezett a 32 bit) operációs rendszerrel is. Beállításra kerül rajtuk továbbá a Libre Office irodai programcsomag, illetve külön igényelhető Microsoft Office 2007 Basic irodai csomag is. A Windows-hoz a jogtisztaságot igazoló dokumentumokon felül telepítő lemez is tartozik.

Szolgáltatások:
A szolgáltatáscsomag gerincét alkotó szolgáltatások: Minden a pályázatban szereplő eszköz egy éves háztól házig garanciával és extra 2 éves assistance szolgáltatással rendelkezik.

A csomagba foglalt szolgáltatások:

Külső-belső tisztítás

Memóriateszt

Merevlemez részletes állapotvizsgálat

Merevlemez adattörlés

Hardver-egységesítés

Szoftverbeszerzés

Operációs rendszer +driverek telepítése

Egyéb szoftvertelepítés, beállítás

Hálózati beállítások

Kiszállítás

Összeszerelés-tesztbeüzemelés*

Garancia-kiterjesztés fél évről egy évre

Garancia kiterjesztése háztól-házig szolgáltatásra

Assistance szolgáltatás 2 éves

*A 4, ill. 8db-os csomagoknál a kiszállítás és a helyszíni összekötés (egy helyszínen) – teszt-beüzemelés része a szolgáltatásoknak. Az egy gépes csomag(ok)nál házhozszállítást tartalmaz helyszíni összekötés, tesztbeüzemelés nélkül.

 

A pályázati csomagok monitort nem tartalmaznak, mert gyakorta rendelkeznek az intézmények monitorokkal, csak a gépeket kívánják jobbra cserélni, azonban külön rendelhető a kiegészítők választásával TFT /lap/ monitor.

 

Számítógépes szolgáltatási csomagokért fizetendő bruttó összegek*
Leírás 4 gépes csomag 8 gépes csomag
A pályázó által fizetendő összeg alap csomag esetén:
két magos proc., 1 GB memória (Bruttó, fizetendő összeg!)
179.000. Ft 353.000. Ft
A pályázó által fizetendő összeg bővített csomag esetén:
Core2Duo proc., 2 GB memória (Bruttó, fizetendő összeg!)
232.000. Ft 459.000. Ft

 

Egy számítógépes szolgáltatási csomag (Bruttó, fizetendő végösszeg!)
Leírás A pályázó által fizetendő bruttó összeg
Egy darab alap számítógép (DVD olvasóval, hang- és hálózati csatolóval, valamint új egérrel és billentyűzettel, a telepített és beállított szoftverekkel – Windows, LibreOffice –, háztól házig garancia és assistance szolgáltatással, házhozszállítással) Összeszerelés nélkül. 46.000. Ft
Egy darab bővített számítógép (DVD olvasóval, hang- és hálózati csatolóval, valamint új egérrel és billentyűzettel, a telepített és beállított szoftverekkel – Windows, LibreOffice –, háztól házig garancia és assistance szolgáltatással, házhozszállítással) Összeszerelés nélkül. 59.000. Ft

 

WIFI (vezeték nélküli hálózat) kiegészítő csomag
Leírás:(gépenként Wifi vevőegység, csomagonként Wifi Router, teljes körű telepítés és konfigurálás nyitott hálózati Internet-hozzáférés létrehozásához, amihez akár notebook-okkal is kapcsolódni lehet, helyszíni csatlakoztatás és teszt (meglévő Internet-kapcsolat esetén). Ár/csomag 

(Bruttó, fizetendő végösszegek!)

4 db-os gépcsomaghoz komplett WIFI egységcsomag 21.000. Ft
8 db-os gépcsomaghoz komplett WIFI egységcsomag 35.000. Ft

A feltüntetett összegek a 25% Áfát már tartalmazzák!


Egyéb kiegészítők: A korábbi pályázatok tapasztalata alapján az Országos Informatikai Programiroda – partnerein keresztül – segíti a beszerzését a számítógépes szolgáltatáscsomagokban nem szereplő bizonyos eszközöknek is, mint például monitor, DVD író. Ezek az eszközök nem támogatottak a pályázat által, azonban kedvező feltételekkel szerezhetőek be.

 

Az alábbi táblázat – a teljesség igénye nélkül – a pályázati csomagokhoz külön rendelhető kiegészítőkről, például monitorokról ad áttekintést (természetesen bármilyen egyéb forrásból is beszerezhetőek a monitorok, illetve a jelenleg már meglévők is kompatibilisek, így használhatók a gépekhez!)

 

 

További kiegészítők
Kiegészítő-típus Ár/db 

(Bruttó, fizetendő végösszegek!)

19” használt TFT (lapmonitor 4:3 képaránnyal!) 20.000. Ft
DVD író felár (DVD olvasó helyett használt DVD író a gépben az archiváláshoz, beszereléssel) 3.200. Ft
Windows 7 Professional operációs rendszer felár 8.000. Ft
Microsoft Office 2007 Basic irodai programcsomag (tartalma: MS Office Word, Excel és Outlook) 38.000. Ft
HDD merevlemez bővítés (500GB új) 15.000. Ft

 
Műszaki információ: Technikai jellegű kérdéseivel (gépek műszaki paraméterei, stb.) a 70 / 310-2981-es mobil számon a hét minden napján 8 órától 18 óráig fordulhat kollegáinkhoz.

 

A pályázat benyújtásának formája: A pályázatra a pályázati e-adatlap hiánytalan kitöltésével (mely elérhető a www.oip.huoldalról), és egy legfeljebb 2 oldal terjedelmű intézményi ismertetőt mellékelve lehet jelentkezni, melynek utolsó bekezdésében meg kell jelölni a számítógépek felhasználásának módját is. Továbbá a kitöltött és aláírt adatlapot egy példányban, postai úton is szükséges eljuttatni a beküldési címre.

 

Benyújtási határidő: A pályázatok beadása 2013. április 9-ig folyamatos. A pályázat két (’A’ és ’B’) szakaszra osztott. Az ’A’ szakaszban a 2013. március 19. kedd 18:00 óráig az elektronikus rendszerbe hiánytalanul bekerült pályázatok vesznek részt. A második, ’B’ szakasz bírálatán a 2013. március 19. 18 óra és április 9-én (kedd) 24 óra között az elektronikus pályázati rendszerbe hiánytalanul feltöltött pályázatok vehetnek részt, továbbá az ’A’ szakasz alatt benyújtott, de ott eredménytelenül szerepelt pályázatok ismételten részt vesznek a ’B’ szakasz bírálatán is.

 

Az elbírálás rendje: A pályázatok feldolgozása és a bírálat a pályázat benyújtási határidejét követő 3 munkanapon belül lezajlik. A pályázók a bírálatot követő 3 munkanapon belül értesítést kapnak az eredményről, legyen az akár pozitív, akár negatív. Azok a pályázók, akik az első bírálaton részt vettek, azonban nem nyertek, automatikusan részt vesznek a második forduló bírálatán is. Amennyiben az első fordulón kiosztható 300 számítógépből marad, a fennmaradó gépek hozzáadódnak a második pályázati szakasz 300 kiosztható gépéhez.

Azok a pályázók, akik jelen pályázaton nem nyernek, automatikusan részt vesznek egy esetleges azonos vagy jobb feltételeket kínáló pályázatban, ha a pályázók körének ott megfelelnek, és az újabb pályázat kiírása és a jelen pályázat lezárása között nem telt el 90 napnál több.

A kiíró fenntartja magának a jogot, hogy a gépek és a szolgáltatási csomagok paramétereit, a csomagok tartalmát – a pályázókkal való egyeztetés mellett – megváltoztassa, amelyről honlapján ( www.oip.hu ), vagy elektronikus levélben értesíti a pályázókat.

 

A pályázat benyújtásának végső határideje 2013. április 9.

 

Határidőben történő feltöltésnek számít, ha az e-adatlap rendszerben kitöltésre és rögzítésre került a pályázati adatlap, és a legfeljebb 2 oldal terjedelmű ismertető feltöltése is megtörtént a megadott határidőig. Előzetes egyeztetéssel elektronikus levélben (palyazat@oip.hu címre), vagy internetkapcsolat hiányában telefonos egyeztetés alapján munkatársunk segítségével végzett regisztráció is elfogadott. Tehát az internetes kitöltés, (esetleg az e-mailes, telefonos adatbejelentés) már bekerülést jelent a bírálatra, de nem mentesít az aláírt pályázati adatlap postai eljuttatása alól.

 

Beküldési cím: Országos Informatikai Programiroda, 2800 Tatabánya Szikla u. 37.

 

A nyertesek értesítése: A pályázók az elbírálást követően 3 munkanapon belül elektronikus vagy telefonos értesítést kapnak. Az informatikai csomagokat a nyertes pályázók a helyszínre szállítva és összeszerelve, beüzemelve a pályázat végső határidejétől számított legfeljebb 60 munkanapon belül megkapják (az egy darab különálló gépet tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomagok csak házhozszállításra kerülnek, összekötés-beüzemelés nélkül).

 

A kiszállítások kezdete: A konkrét egyeztetések a nyertes pályázókkal a bírálatot követő napokban megkezdődhetnek, és várhatóan 2013. március 25-től a gépek kiszállítása is megkezdődik.

 

Fizetési feltételek: A pályázat benyújtása díjmentes, NINCS pályázati regisztrációs díj. A nyertes pályázók a csomagokért fizetendő összeget választásuk szerint három módon teljesíthetik:

  1. A gépek átvételekor készpénzben. Tehát az egyeztetést követően, a megbeszélt napon a kiszállítás és teszt-beüzemelés megtörténtekor, miután mindent rendben találtak, a számla és egyéb iratok ellenében, készpénzben átadják a kiszállítást végző munkatársnak a fizetendő összeget. Egygépes csomag esetén (nincs helyszíni összekötés és tesztbeüzemelés) a kiszállítást végző személynek (OIP munkatárs, vagy futár) utánvétes jelleggel, készpénzben átadják a fizetendő összeget (a csomag ilyenkor is tartalmazza a számlát és egyéb iratokat).
  2. A gépek átvételekor Banki utalással. Tehát az egyeztetést követően, a megbeszélt napon a kiszállítás és teszt-beüzemelés megtörténtekor, miután mindent rendben találtak, a számla és egyéb iratok ellenében, elektronikus banki utalással elindítják a fizetést, melyről a banki igazolást kinyomtatva és aláírva átadják a kiszállítást végző munkatársnak. Ez a metódus egygépes számítógépes szolgáltatáscsomag esetén nem választható.
  3. Banki utalással előre utalás formájában. Amennyiben nem megoldható sem a készpénzes, sem az átvételkori azonnali banki utalás, akkor lehetőség van díjbekérő (Pro Forma) számla ellenében a kiszállítást megelőzően teljesíteni a fizetést. Ebben az esetben a gépek átadására csak a fizetendő összeg bankszámlára való megérkezését követően kerülhet sor.

 

Az elbírálás szempontjai: Az elbírálásnál elsősorban azt veszik figyelembe, hogy mennyi embernek válik hasznára a géppark, így előnyt jelent, ha olyan feladatot végeznek a gépekkel, amely sok ember számára hasznos, kiemelten pl.: a közösségi terekben használva, vagy könyvtárban, teleházban, tanteremben, stb. Előnyt élveznek továbbá a nagyobb fejlesztések, ahol több csomag egyidejű megpályázásával nagyobb horderejű fejlesztést hajtanak végre. Szükséges ezért a pályázat szöveges részében meghatározni azt a kört, amely számára hasznos és fontos a leendő gépek működése. Ennek elmulasztása nem kizáró ok, azonban hátrányt jelenthet a bírálatnál. Természetesen hagyományos irodai feladatok elvégzésére is be lehet nyújtani a pályázatot, hiszen legutóbbi pályázatunkon is szinte minden pályázónak tudtunk segíteni. A NON-PROFIT szervezetek pályázatai előnyt élveznek a profitorientáltakéval szemben.

A bírálatot a programfelelős és az általa kijelölt pályázati kapcsolattartó(k) közösen végzik a fenti formai és tartalmi szempontok alapján.

 

További információ az Országos Informatikai Programiroda információs vonalán kérhető: 06-70 / 310 29 81

 

Partnereink:

www.pafi.hu     www.dotroll.hu

© Copyright 2009-2018. Minden jog fenntartva. Az Országos Informatikai Programiroda elnevezés bejegyzett védjegy, melynek használata engedéllyel történik.