Közhasznú számítógépek 3

 

Letölthető pdf formátumban ide kattintva

Pályázati felhívás!

Az Országos Informatikai Programiroda pályázatot hirdet

„Közhasznú számítógépek 3” címmel.

A pályázat célja: Lehetőséget teremteni a társadalmi szervezeteknek, alapítványoknak, tehát a non-profit szervezetek és az általuk fenntartott intézmények számára, számítógépparkjuk bővítésére komplett számítógépes szolgáltatási csomagok segítségével, illetve segíteni a meglévő, elavult gépek korszerűbbre váltását.

 

Továbbá a WIFI (vezeték nélküli hálózat) csomag választásával lehetővé tehetik a HOTSPOT-ként való működést, mely Internet-hozzáférési lehetőséget teremt a mobil eszközökkel – notebook, netbook, PDA, arra alkalmas mobiltelefon – rendelkezők számára. (A WIFI csomagot valamely számítógépes szolgáltatási csomag mellé lehet választani és internetmegosztásra csak meglévő Internet-kapcsolat esetén alkalmas.)

 

Pályázati keret: Az itt közölt tartalommal és árszínvonalon mindössze 300 db számítógépet magába foglaló számítógépes szolgáltatáscsomag áll rendelkezésre, melyből az alábbi feltételekkel lehet pályázni.

 

Pályázati regisztrációs díj: a pályázat benyújtása díjmentes, NINCS pályázati regisztrációs díj.

 

A nyertes pályázó által fizetendő összeg: A választott számítógépes szolgáltatási csomagnak megfelelően, a pályázat táblázatos részeiben olvashatóak.

 

A pályázati csomag felhasználása: Az informatikai csomagok egyaránt felhasználhatóak irodai adminisztrációs, ügyfélszolgálati feladatokra, de akár az intézmények szolgáltatásait igénybevevők használatára is beállíthatóak (például teleházban, oktatási célra, stb.)

 

A pályázók köre:

  1. Civil és/vagy jótékonysági szervezetek (pl: alapítványok, egyesületek, sportkörök, közhasznú kft-k, stb.), vagy
  2. az 1. pontban írt szervezetek által fenntartott intézmények (a fenti szervezetek által fenntartott bármely intézmény)

A pályázat során kiemelten – de nem kizárólagosan – támogatottak a közoktatási intézményeket segítő és/vagy azokkal együttműködő szervezetek.

 

A megpályázható csomagok általános informatikai tartalma:

Márkás Pentium 4 kategóriájú számítógépek jogtiszta szoftverekkel. A pályázaton márkás, használt, felújított számítógépekből álló 4 illetve 8 gépes csomagokra, valamint egygépes szolgáltatáscsomagra (tehát egyetlen gépet tartalmazó csomagra is) lehet jelentkezni. Lehetőség van több csomag egyidejű megpályázására is.

A felújítási szolgáltatás magában foglalja a gépek átvizsgálását, egységesítését, külső-belső takarítását, a fődarabok tesztelését is. Minden csomag alkalmas az Internet-használaton túl a hagyományos irodai, oktatási és egyéb általános számítógépes feladatok elvégzésére (például szövegszerkesztés, táblázatkezelés).

Valamennyi csomagunkban lévő számítógéphez hasonló szoftvercsomag tartozik: az operációs rendszer jogtiszta Microsoft Windows XP Professional operációs rendszer (előtelepítve, beállítva, de igényelhető Windows7 Professional rendszerrel is) Egy Microsoft Windows Professional sorozatú operációs rendszer-szoftver értéke önmagában is 40.000. Ft körüli. Továbbá a Libre Office magyar nyelvű, Microsoft Office kompatibilis irodai programcsomag is telepítésre kerül, mely a szövegszerkesztő és táblázatkezelő funkción túl rendelkezik egyebek közt bemutató készítő funkciókkal is.

 

 

Az informatikai csomagok a következőket tartalmazzák:

Kép

HP, Fujitsu-Siemens, NEC, Dell, vagy hasonló márkájú számítógép (használt, felújított márkagépek).

Az alap számítógépes szolgáltatáscsomag esetén 2800-as processzor, 1GB memória, 80 GB adattároló, DVD olvasó található a gépekben.

A bővített számítógépes szolgáltatáscsomag esetén két magos processzor (P4D, DualCore vagy Core2Duo), 2GB memória, 80 GB (vagy nagyobb) adattároló, DVD olvasó található a gépekben.

Minden számítógép új billentyűzettel és egérrel kerül átadásra, a csomagoknak megfelelő 4 illetve 8 darabos összeállításban

Mindkét csomagtípus gépei Microsoft Windows XP Professional operációs rendszerrel telepítettek. Külön opcióként igényelhetőek a gépek Windows7 Professional operációs rendszerrel is. Beállításra kerül rajtuk továbbá a Libre Office irodai programcsomag. A Windows-hoz a jogtisztaságot igazoló dokumentumokon felül telepítő lemez is tartozik.

A szolgáltatáscsomag gerincét alkotó szolgáltatások: Minden a pályázatban szereplő eszköz egy éves háztól házig garanciával és extra 2 éves assistance szolgáltatással rendelkezik. További szolgáltatás a gépek feltelepítése, beállítása (irodai programcsomag, hálózat, stb.), valamint a 4, ill. 8db-os csomagoknál a kiszállítás és a helyszíni összekötés – teszt-beüzemelés (egy gépes csomag(ok)nál házhozszállítást tartalmaz helyszíni összekötés nélkül).

A pályázati csomagok monitort nem tartalmaznak, mert gyakorta rendelkeznek az intézmények monitorokkal, csak a gépeket kívánják jobbra cserélni, azonban külön rendelhető a kiegészítők választásával különböző méretű TFT /lap/ monitor.

 

 

(A képek illusztrációk)

 

Számítógépes szolgáltatási csomagokért fizetendő bruttó összegek*

Leírás

4 gépes csomag

8 gépes csomag

A pályázó által fizetendő összeg alap csomag esetén:
min. 2,8GHz, 1 GB memória (Bruttó, fizetendő összeg!)

169.000. Ft

333.000. Ft

A pályázó által fizetendő összeg bővített csomag esetén:
két magos proc., 2 GB memória (Bruttó, fizetendő összeg!)

229.000. Ft

453.000. Ft

 

Egy számítógépes szolgáltatási csomag (Bruttó, fizetendő végösszeg!)

Leírás

A pályázó által fizetendő bruttó összeg

Egy darab alap számítógép (DVD olvasóval, hang- és hálózati csatolóval, valamint új egérrel és billentyűzettel, a telepített és beállított szoftverekkel – Windows, LibreOffice –, háztól házig garancia és assistance szolgáltatással, házhozszállítással) Összeszerelés nélkül.

44.000. Ft

Egy darab bővített számítógép (DVD olvasóval, hang- és hálózati csatolóval, valamint új egérrel és billentyűzettel, a telepített és beállított szoftverekkel – Windows, LibreOffice –, háztól házig garancia és assistance szolgáltatással, házhozszállítással) Összeszerelés nélkül.

59.800. Ft

 

Kiegészítők

 

WIFI (vezeték nélküli hálózat) kiegészítő csomag

Leírás:(gépenként Wifi vevőegység, csomagonként Wifi Router, teljes körű telepítés és konfigurálás nyitott hálózati Internet-hozzáférés létrehozásához, amihez akár notebook-okkal is kapcsolódni lehet, helyszíni csatlakoztatás és teszt (meglévő Internet-kapcsolat esetén).

Ár/csomag

(Bruttó, fizetendő végösszegek!)

4 db-os gépcsomaghoz komplett WIFI egységcsomag

22.000. Ft

8 db-os gépcsomaghoz komplett WIFI egységcsomag

38.000. Ft

A feltüntetett összegek a 25% Áfát már tartalmazzák!

Egyéb kiegészítők: A korábbi pályázatok tapasztalata alapján az Országos Informatikai Programiroda – partnerein keresztül – segíti a beszerzését a pályázatban nem szereplő bizonyos informatikai termékeknek is, mint például monitorok, DVD író, „chat-pack”, stb.

Ezek az eszközök nem támogatottak a pályázat által, azonban kedvező feltételekkel szerezhetőek be.

Az alábbi táblázat – a teljesség igénye nélkül – a pályázati csomagokhoz külön rendelhető kiegészítőkről, például monitorokról ad áttekintést (természetesen bármilyen egyéb forrásból is beszerezhetőek a monitorok, illetve a jelenleg már meglévők is kompatibilisek, így használhatók a gépekhez!)

 

További kiegészítők

Kiegészítő-típus

Ár/db

(Bruttó, fizetendő végösszegek!)

17” használt TFT (lapmonitor 4:3 képaránnyal!)

18.000. Ft

19” használt TFT (lapmonitor 4:3 képaránnyal!)

22.000. Ft

DVD író felár (DVD olvasó helyett használt DVD író a gépben az archiváláshoz, beszereléssel)

3.200. Ft

Windows 7 Professional operációs rendszer felár

10.000. Ft

 

Műszaki információ: Technikai jellegű kérdéseivel (gépek műszaki paraméterei, stb.) a 70 / 310-2981-es mobil számon a hét minden napján 8 órától 18 óráig fordulhat kollegáinkhoz.

 

A pályázat benyújtásának formája: A pályázatra a pályázati e-adatlap hiánytalan kitöltésével (mely elérhető a www.oip.hu oldalról), és egy legfeljebb 2 oldal terjedelmű intézményi ismertetőt mellékelve lehet jelentkezni, melyben meg kell jelölni a számítógépek felhasználásának módját is. Továbbá a kitöltött és aláírt adatlapot egy példányban, postai úton is szükséges eljuttatni a beküldési címre.

 

Benyújtási határidő: A pályázatok beadása 2011. november 11-ig folyamatos. A bírálat két részben történik. Az első bírálaton a 2011. október 19. szerda 18:00 óráig az elektronikus rendszerbe hiánytalanul bekerült pályázatok vesznek részt. A második bírálaton a 2011. november 11-én éjfélig az elektronikus pályázati rendszerbe hiánytalanul feltöltött pályázatok vehetnek részt.

 

Az elbírálás rendje: A pályázók a bírálatokat követő 5 munkanapon belül értesítést kapnak az eredményről, legyen az akár pozitív, akár negatív. Azok a pályázók, akik az első bírálaton részt vettek, azonban nem nyertek, automatikusan részt vesznek a második forduló bírálatán is. Amennyiben az első fordulón kiosztható 150 számítógépből marad, a fennmaradó gépek hozzáadódnak a második pályázati szakasz 150 kiosztható gépéhez.

Azok a pályázók, akik jelen pályázaton nem nyernek, automatikusan részt vesznek egy esetleges azonos vagy jobb feltételeket kínáló pályázatban, ha a pályázók körének ott megfelelnek, és az újabb pályázat kiírása és a jelen pályázat lezárása között nem telt el 90 napnál több.

A kiíró fenntartja magának a jogot, hogy a gépek és a szolgáltatási csomagok paramétereit, a csomagok tartalmát – a pályázókkal való egyeztetés mellett – megváltoztassa, amelyről honlapján ( www.oip.hu ), vagy elektronikus levélben értesíti a pályázókat.

 

A pályázat benyújtásának végső határideje 2011. november 11. (első bírálati szakasz 2011. október 19-ig!)

 

Határidőben történő feltöltésnek számít, ha az e-adatlap rendszerben kitöltésre és rögzítésre került a pályázati adatlap, és a legfeljebb 2 oldal terjedelmű ismertető feltöltése is megtörtént a megadott határidőig. Előzetes egyeztetéssel elektronikus levélben (palyazat@oip.hu címre), vagy internetkapcsolat hiányában telefonos egyeztetés alapján munkatársunk segítségével végzett regisztráció is elfogadott. Tehát az internetes kitöltés, az e-mailes, telefonos adatbejelentés már bekerülést jelent a bírálatra, de nem mentesít az aláírt pályázati adatlap postai eljuttatása alól.

 

Beküldési cím: Országos Informatikai Programiroda, 2800 Tatabánya Szikla u. 37.

 

A nyertesek értesítése: A pályázók az elbírálást követően 5 munkanapon belül elektronikus vagy telefonos értesítést kapnak. Az informatikai csomagokat a nyertes pályázók a helyszínre szállítva és összeszerelve, beüzemelve az átadás-átvétel feltételeiről szóló visszaigazolást követő 45 napon belül megkapják (az egy darab különálló gépet tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomagok csak házhozszállításra kerülnek, összekötés-beüzemelés nélkül).

 

A kiszállítások kezdete: A konkrét egyeztetések a nyertes pályázókkal a bírálatot követő napokban megkezdődnek, és várhatóan 2011. október 24-tól a gépek kiszállítása is megkezdődik.

 

Az elbírálás szempontjai: Az elbírálásnál elsősorban azt veszik figyelembe, hogy mennyi embernek válik hasznára a géppark, így előnyt jelent, ha olyan feladatot végeznek a gépekkel, amely sok ember számára válik hasznossá, kiemelten pl.: a közösségi terekben használva, vagy könyvtárban, teleházban, tanteremben, stb. Előnyt élveznek továbbá a nagyobb fejlesztések, ahol több csomag egyidejű megpályázásával nagyobb horderejű fejlesztést hajtanak végre. Természetesen hagyományos irodai feladatok elvégzésére is be lehet nyújtani a pályázatot, hiszen legutóbbi pályázatunkon is szinte minden pályázónak tudtunk segíteni.

 

További információ az Országos Informatikai Programiroda információs vonalán kérhető: 06-70 / 310 29 81